U našoj ponudi možete kupiti patuljaste kuniće, hrčke, zamorce, činčile i degue. Kod nabave nekog od ovih krznenih loptica morate imati na umu njegove potrebe i karakteristike kako biste odabrali pravog ljubimca za sebe. Što je životinjica veća, zahtjeva i veću nastambu.

Hrčci su npr. pretežno noćne životinje pa nije mudro držati ih u
spavaćoj sobi. No, oni su samotnjaci i vrlo nezahtjevni ljubimci koji kratko žive – svega 2 do 3 godine. Vole se zavlačiti,
skladištiti hranu i vrtiti kolut.

Zamorčići narastu do 20 cm i vrlo su umiljati. Dnevne su životinje i vole da ih se drži u paru. Imaju više vrsta glasanja a ponekad ih je potrebno češljati i svakako ih treba kupati barem 1x mjesečno. Žive do 6 godina.

Kunići zahtijevaju dosta prostora i poželjno ih je puštati da se dio dana kreću slobodno izvan kaveza. Potreban je nadzor jer vole grickati stvari, posebno kablove. Žive do 10 godina. Svima je zajedničko da se daju pripitomiti i maziti. Kunići se mogu naučiti ići na svoj wc a razumiju i zabrane. Što se više bavite sa ljubimcem to ostvarujete i bolje rezultate u suživotu sa ovim preslatkim životinjicama.

Ono što vam za glodavce treba su:

  • nastambe prilagođene veličini i potrebi
  • hrana prema vrsti glodavca
  • piljevina, sijeno, hranilica, pojilica, igračke, nagradna hrana

Zoo Kokolo ima sve što vam treba za dug i sretan život vaše pahuljice 🙂

Iz ponude izdvajamo nekoliko brendova:

Cunipic hrana za kuniće
Cunipic
Deli nature hrana za hrčke
Deli Nature
Manitoba hrana za hrčke
Manitoba
Vitakraft hrana za kuniće
Vitakraft
Igračka za glodavce
Trixie loptica za sijeno
Trixie